top of page
Artboard%2011_edited.png

Naamplaatje.ai

Critical Design // Design Research 

CMD Void Lab 

Avans Hogeschool

Eindbeoordeling: 9

Opdrachtgever:  

Makersbase Breda  

Samenwerking met:  

Lars de Wit  

Hoe kan je van jonge makers kritische ontwerpers maken?

Fablabs en Makersbases oftewel open werkplaatsen: ze zijn op veel plekken in Nederland te vinden. Werkplekken met machines en verschillende tools om de creativiteit en het makerschap te stimuleren. Een omgeving waar jonge makers kennismaken met de technologie en het makerschap.

Om de jonge makers aan te zetten tot kritische makerschap is het interessant om ze

verschillende vraagstukken voor te leggen en hun eigen creativiteit te stimuleren. Dit kan

gestimuleerd worden door het digitale en analoge te combineren in het maakproces. In plaats van alleen te leren omgaan met de machines en technologie is het belangrijk dat de jonge makers ontwerpend leren zowel analoog en digitaal en niet alleen digitaal leren ontwerpen.

Untitled-Current View.png
ezgif.com-gif-maker (2).gif

Dit inzicht hebben we vormgegeven in een immersive ontwerp. Het naamplaatje is bijna het enige het template waar de jonge makers meewerken in de Makersbase. Naast alle naamplaatjes op de grond hoor je in de ruimte een audiofragment. In het audiofragment hoor je de jonge makers vertellen wat ze zouden willen maken als ze alles mochten/konden maken. Daarnaast heb ik een hand-out ontworpen voor Makersbase Breda met advies over hoe ze in de toekomst de creativiteit van de jonge makers kunnen blijven stimuleren.

bottom of page