top of page
Mindwaste.png

Print Design: Elody Emmen

Mindwaste

Design Research // Social Design

Eindbeoordeling: 8,5

Methode: 

Frame Innovation 

Samenwerking met:  

Elody Emmen, Aziz Kawak

en Tamara de Vries 

“Hoe kunnen we systemen verplaatsen die verspilling veroorzaken en consumentisme aanmoedigen zodat ze minder schadelijk zijn voor het klimaat en als het leven op aarde?” De vraag van de opdrachtgevers "What Design Can Do" en STBY aan ons.

 

Met de informatie die is verzamelt tijdens de minor is er bij gedragen aan de challenge 'No Waste' ontstaan.  

VeldOnderzoek

We hebben design research gedaan naar het complexe afvalsysteem van Nederland. We hebben veel stakeholders bezocht zoals; gemeente Utrecht, recyclebedrijf Van Vliet, Campina en afval-energiecentrale Alkmaar. We zijn met hen in gesprek gegaan over hoe zij de systemen in de toekomst zien. 

0 (2).jpeg
ezgif.com-gif-maker (1).gif

Foto: Aziz Kawak

Sociale

interventie

Naast de stakeholders hebben we ook aan de hand van zelf ontworpen user experience testen de ervaring van de gebruikers over de complexiteit van het systeem getest. Zo hebben we antwoord gekregen op hoeveel waarde ze nou hechten aan het afval en hoe ze daadwerkelijk het systeem ervaren. 

OntwerpAdvies

Het onderzoek heeft tot inzichten geleid voor een ontwerpadvies die nodig is om het systeem te veranderen.  De informatie over  ervaring van de gebruikers hebben we verwerkt in een interactieve expositie voor de opdrachtgevers en de stakeholders. Bekijk hiernaast de door mij ontworpen handout voor een samenvatting van het onderzoek en het advies. 

handout
0 (1).jpeg

Interactieve 

Expositie

In de interactieve expositie ervaren de opdrachtgever en de stakeholders. Via storytelling vertelt de expositie de ervaring van de gebruikers. En wordt er op een simpelere manier het complexe systeem uitgelegd. 

bottom of page