top of page
Untitled-Current-View.jpg
LargeLogoBlack.png

Grafisch Design // Online Design Coach

Stage 2019

Eindbeoordeling: 9

Opdrachtgevers 

RTL Group, DPG Media,

RTV Oost en Hogeschool Rotterdam 

Hackastory helpt lokale, regionale, nationale en internationale organisatie in de media en journalistiek met het ontwikkelen van digitale verhalen, het betrekken van publiek en het creëren van meer impact met als corebusiness: verhalen vertellen.

RTL Group

Voor de opdrachtgever RTL Group ontwikkelde ik samen met Alka Anna Goos drie online webinars over o.a. onderzoek doen naar de user experience en het ontwikkelen van persona’s. De drie webinars waren voorbereidend op een hackathon die Hackastory samen met RTL Group zou organiseren in Berlijn voor de medewerkers van RTL Group. De webinars en hackathon stonden in teken van hoe de journalisten millennials konden bereiken over het gevaar van ‘fake news’. 

74c4fe9d-bf2e-4d50-a437-0388919c0e5d.JPG
ezgif.com-gif-maker (1).gif

DPG media

Voor DPG Media heeft Hackastory een hackathon georganiseerd voor verschillende regionale redacties. De journalisten hebben tijdens de hackathon een toekomstige casus vormgegeven in een online verhaal en/of applicatie. Tijdens de hackathons begeleiden ik in design-vraagstukken, design thinking en het maken van mock-ups en andere visuele ondersteuning.

RTV oost

Bij RTV Oost in Hengelo liep een langer traject over het aanpassen van de workflow op de redactie om meer te gaan werken met een online first strategie. Hiervoor heb ik meegedacht over de inhoud van de workshops met de journalisten. Om de online first strategie beter te laten verlopen op de redactie heb ik een fysieke tool ontworpen. De magneten bieden een fysiek overzicht van de nieuwe workflow voor de redactie.  Daarnaast heb ik de sportredactie geholpen met de online vormgeving en een content planning voor de socials. 

rtv_oost.jpg
“Sanne draaide mee in allerlei werkvormen, die soms ook ter plekke omgegooid werden vanwege wensen van de opdrachtgever. Moeiteloos trekt ze samen met ons op, voelde als volwaardig teamlid die meedenkt en kan improviseren.”
-Nienke Huitenga
Cofounder van Hackastory
bottom of page