top of page
ezgif.com-gif-maker.gif

DOEN DURF GROEN

Social Design // Multimedia Design

Afstudeerwerk2020

Communicatie & Multimedia Design 

Avans Hogeschool

Cijfer eindproduct: 9 

‘Doen Durf Groen’ is een multimedia ontwerp die Tilburgse studenten uitdaagt om te experimenteren met groen in hun leefomgeving om bij te dragen aan een klimaatbestendig Tilburg. De uitdagingen in het boek en op het Instagram-account zijn opgesteld aan de hand van de stappen die je doorloopt tijdens een gedragsverandering. Het ontwerp is vooral ingericht op uitdaging en deelbaarheid om te zorgen dat de studenten ook impact hebben op hun directe omgeving.

pages-1.png
ezgif.com-gif-maker.gif

Ik zocht contact met Tilburgers om erachter te komen hoe zij omgingen met hun tuinen. Daarnaast heb ik onderzocht hoe andere partijen omgaan met het motiveren van vergroening. Hiervoor sprak ik met gemeente Tilburg, stichting Steenbreek, Blauwe Tuinen en Wooncorporatie Tiwos. 

Al deze inzichten hebben geleid tot overkoepelende thema’s van het probleem. Deze thema’s waren een voedingsbodem voor het bedenken van nieuwe frames. De frames zorgden voor een nieuw perspectief wat uiteindelijk vorm heeft gekregen in het multimedia ontwerp ‘Doen Durf Groen’.

IMG_1045.jpg
bottom of page